Friday, December 30, 2011

Mesaj de bun venit!

Salutare tuturor! Acum, înainte de încheierea acestui an şi începerea celui nou am hotărât să creez acest blog, pentru a aduce o schimbare. În opinia mea, această schimbare este metoda de care au nevoie unii oameni. E vorba de schimbarea stilului de viaţă.
În aşa-zisa lume modernă ceea ce a devenit un mod de viaţă pentru unii nu e altceva decât sedentarismul (lipsa activităţii fizice sub forma unui sport), alimentaţia nesănătoasă şi nu în ultimul rând stresul.
Recunosc că nu e uşor să ne schimbăm modul de viaţă, felul nostru de a fi, dar uneori e chiar nevoie, pentru că la un moment dat nu numai noi o să suferim din cauza asta dar poate şi cei din jurul nostru. Marea majoritate a celor mai cunoscute boli din zilele noastre (diabet zaharat, cancer, etc.) apar datorită exceselor negative enumerate mai sus. Astea fiind spuse eu zic că nimeni nu pierde nimic dacă aduce ceva nou în stilul său propriu de viaţă, căci e pentru binele fiecăruia.
În concluzie cu ajutorul acestui blog o să prezint diverse tehnici de respiraţie (QiGong), tehnici de arte marţiale, în special chinezeşti (Shaolin, Wing Chun tradiţional, Tai Chi), dar şi exerciţii simple pentru cei care vor doar să-şi îmbunătăţească condiţia fizică (stretching, diverse exerciţii de gimnastică de la simple la complexe, ş.a.m.d.), metode de autoapărare, şi nu în ultimul rând metode de antrenament. Mulţumesc de pe acuma celor care o să urmărească blogul pentru publicaţiile care vor urma.