Monday, January 28, 2013

Virtute [1]

"Ceea ce suntem este rezultatul gândurilor noastre. Dacă un om vorbeşte sau acţionează cu un gând rău, durerea îl urmăreşte. Daca un om vorbeşte sau acţionează cu un gând bun, fericirea îl va urma, ca o umbră şi niciodată nu-l va părăsi." - Buddha


Tainele vieţii sunt misterioase, iar omul modern este prea ocupat pentru a le descoperi. Toate lucrurile înfloresc şi se întorc la începutul lor. Întoarcerea la început se cheamă repaus, iar repausul se cheamă reîntoarcerea la viaţă. Reîntoarcerea la viaţă se cheamă permanenţă. Cunoaşterea permenenţei se cheamă învăţătură, iar necunoaşterea permanenţei pricinuieşte răul.

Cine s-a ridicat în vârful picioarelor nu poate sta mult. Cine face paşi mari nu poate merge mult. Cine se scoate singur în evidenţă, nu străluceşte. Cine se laudă singur, nu va câştiga gloria. Cine atacă nu obţine succesul. Cine se înalţă singur nu poate deveni mai mare peste alţii.
Toate acestea se cheamă dorinţă inutilă şi purtare nefolositoare. Evitarea dorinţelor inutile şi a comportamentului nefolositor duce la o viaţă echilibrată, sănătate şi obţinerea longevităţii.

No comments:

Post a Comment