Tuesday, May 22, 2012

Shaolin Qigong

Qigong-ul este una dintre vechile arte chinezeşti ce ţine atât de medicina tradiţională cât şi de perfecţionarea personală. Nu o să mă apuc să prezint din nou ce este Qigong-ul mai în detaliu, deoarece am prezentat deja noţiunile astea într-o postare mai veche.
În cadrul stilului Shaolin, practicarea Qigong-ului joacă un rol important. Întârirea sistemului imunitar, dezvoltarea concentrării şi a reacţiei de a intui acţiunile adversarului sunt doar câteva dintre exemplele avantajului practicării Qigong-ului. Unele exerciţii de Qigong se execută static, într-o postură de meditaţie, iar altele se execută în mişcare; pe lângă aceste exerciţii stilul Shaolin cuprinde aşa numitele exerciţii de Qigong dure. Aceste exerciţii au ca rol întărirea organismului şi de a creea din punctele sensibile ale corpului arme dure ca piatra şi în acelaşi timp mortale. Un exemplu de astfel de exerciţiu de Qigong dur este Vesta de fier, în practicarea căruia se execută lovituri cu un baston sau cu o cărămidă peste toată suprafaţa corpului. După o lungă practică organismul se întăreşte.
Mai jos sunt prezentate sub formă de videoclipuri unele dintre cele mai cunoscute exerciţii de Qigong din cadrul stilului Shaolin.

Ba Duan Jin

Da Mo Yi Jin Jing

Vesta de fier

No comments:

Post a Comment