Sunday, July 15, 2012

Cap de fier

Rolul capului uman într-o luptă este esenţială. De aici poate depinde totul, deoarece o lovitură bine ţintită la cap poate scoate adversarul din luptă în cel mai bun caz, iar în cel mai rău caz poate produce moartea acestuia. Dar oare nu se poate face nimic pentru a preveni aşa ceva?
Exerciţiile de Qigong constituie metoda prin care capul, mai bine zis craniul, se căleşte. Sunt mai multe metode de exersare printre care principalul exerciţiu este lovirea capului cu o bâtă. Loviturile trebuie să fie medii, nici slabe şi nici tari. O altă metodă prin care se întăreşte capul este "împingerea peretelui". Practicantul se apleacă înainte formând un unghi de 90 de grade astfel încât să împingă cu capul peretele. De preferat acest exerciţiu se efectuează una sau două ore pe zii timp de doi trei ani pentru rezultate bune. Un alt exerciţiu cunoscut este statul în cap. Se începe de la învăţarea poziţiei după care se trece la aplicarea poziţiei pe materiale dure (de exemplu stat în cap pe drum betonat).

Călugării Shaolin au reuşit să ducă aceste exerciţii la extreme astfel încât unii au reuşit să spargă bate pe cap, sau chiar bucăţi de metal. Bineînţeles nu doar exerciţiile fizice sunt soluţia pentru un cap de fier, ci şi cele de respiraţie şi control al respiraţiei.
În clipul de mai jos puteţi urmări o demonstraţie Qigong pentru exerciţiul "capul de fier".

No comments:

Post a Comment