Sunday, August 5, 2012

Artele marţiale şi culturismul

Artele marţiale şi culturismul sunt două discipline total opuse dar care au la un moment dat acelaşi scop: atingerea obiectivelor finale şi realizarea performanţei. Culturismul presupune dezvoltarea musculaturii şi a forţei muşchilor, pe când artele marţiale presupun învăţarea unor tehnici de autoapărare şi întărirea organismului şi a minţii. Defapt, cele două discipline sunt două stiluri de viaţă. Oare nu e posibil ca din cele două să se formeze una singură?

Un antrenament ideal ar trebui să cuprindă atât exerciţii din arte marţiale (forţă, viteză, respiraţie, exersarea formelor, etc.) cât şi din culturism, adică dezvoltarea musculaturii. Pe lângă dezvoltarea masei musculare e nevoie şi de o alimentaţie sănătoasă şi bogată în proteine şi carbohidraţi. Un lucru foarte important este consumarea apei (2-3 litri pe zi). Alimentaţia este foarte importantă, este bine să mâncăm la fiecare 3-4 ore, în jur de 4-5 mese pe zi. Mai bine mai puţin şi mai des decât odata sau de două ori pe zi şi atunci mult şi bine. Pentru succes un lucru foarte important este ca practicantul să nu fumeze şi să nu consume băuturi alcoolice şi pe cât se poate să evite dulciurile, deoarece toate acestea dăunează şi nu fac altceva decât să tragă practicantul în jos.

Ca antrenamentul să fie de prima mână este nevoie de divizare. Adică, antrenamentul de arte marţiale să cuprindă şi exersarea unor grupe musculare, sau antrenamentul de culturism să cuprindă şi exerciţii de stretching sau la sac de box de exemplu. Ideea e că toate tipurile de antrenamente trebuie încercate ca să vedem care se potriveşte şi care dă rezultate mai bune.

În clipul de mai jos puteţi urmări un antrenament complex care cuprinde atât tehnici de arte marţiale cât şi antrenamente cu greutăţi.

No comments:

Post a Comment