Sunday, April 14, 2013

Maestrul Yip Chun

Yip Chun, cunoscut şi sub numele de Ip Chun sau Yip Jun, este un mare maestru de arte marţiale chinezeşti, care trăieşte încă şi acuma în prezent. Yip Chun nu este altcineva decât fiul marelui maestru de Wing Chun, Yip Man. La fel precum fratele lui, Yip Ching, este unul dintre marii maeştri renumiţi şi respectaţi de arte marţiale, mai exact de Wing Chun, la nivel mondial.



Născut pe data de 31 iulie 1924, în Guangdon (provincia Foshan/China), Yip Chun nu a avut o copilărie uşoară, deoarece a prins din plin perioada celui de-al doilea război mondial şi conflictele dintre China şi Japonia. În 1949 comuniştii au preluat puterea, iar tatăl lui o fost nevoit să părăsească Hong Kong-ul, iar Yip Chun avâd vârsta de 24 de ani a fost nevoit să rămână în contiare în Foshan pentru a-şi putea continua studiile la universitate. A studiat istoria, muzica tradiţională, filozofia, poezia şi budismul.



Fiind fiul marelui maestru Yip Man, Yip Chun a început să studieze Wing Chun împreună cu tatăl lui la vârsta de 7 ani. Între timp au apărut mai multe cărţi scrise de Yip Chun şi dvd-uri sub forma unor instructaje.
În prezent Yip Chun este cel mai respectat maestru de Wing Chun, nu doar pentru că este fiul marelui maestru, dar şi datorită talentului şi înclinaţiei splendide faţă de Wing Chun.

În videoclipul de mai jos puteţi urmări o demonstraţie a marelui maestru Yip Chun.

No comments:

Post a Comment