Monday, March 12, 2012

Wing Chun: Tehnici de picior


Wing Chun este după părerea mea stilul de luptă care e cea mai bună metodă pentru autoapărare. Principalele avantaje ale stilului sunt îmbunătăţirea şi dezvoltarea tehnicilor cu mâinile şi dezvoltarea luptei de la distanţă mică. Dar pe lângă acestea dezvoltă şi tehnicile de picior cu mare uşurinţă.
Tehnicile de picior utilizate în Wing Chun diferă de celelalte stiluri de luptă. Aproape toate loviturile sunt date cu toată talpa piciorului.

Sunt 8 tipuri de tehnici sau metode de picior cunoscute în Wing Chun, acestea regăsindu-se în formele cu mâinile goale şi în forma manechinului de lemn.


1. Prima tehnică este lovitura dată la nivelul gleznei sau a tibiei.


2. Cea de a două tehnică este o secerare sau măturare a piciorului adversarului având ca rezultat dezechilibrarea sau căderea acestuia.


3. Tehnica a treia se foloseşte în timp ce adversarul atacă şi este o lovitură dată cu toată talpa în stomacul sau pieptul adversarului.


4. A patra tehnică se utilizează în timpul luptei şi este defapt călcarea piciorului adversarului.


5. Tehnica a cincea este lovitura dată la genunchiul adversarului în timpul luptei sau ca şi un contraatac.


6. Tehnica a şasea este o lovitură dată deasupra genunchiului adversarului având ca reyultat deyechilibrarea acestuia.


7. A şaptea tehnică este o lovitură dată cu capul piciorului în piciorul adversarului după care urmează încă o lovitură în zona genunchiului.


8. Ultima tehnică este o lovitură dată în spatele genunchiului sau deasupra gambei.

No comments:

Post a Comment