Sunday, December 9, 2012

Antrenamentul pe timp de iarnă

După cum bine ştim cu toţii iarna este un anotimp cu temperaturi scăzute în care fiecare dintre noi tinde să rămână la căldură. Unii îşi scot concedii şi pleacă în excursii, alţii lenevesc, dar sunt alţii care preferă să se antreneze şi nu ţin cont de vreme. Iarna, organismul nu este la fel de activ ca şi vara. Din cauza temperaturilor scăzute pur şi simplu nu te poţi mişca la fel ca şi atunci când e soare afară şi e plăcut. Ce se poate face atunci?


În mod normal cei care merg la o sală de fitness se pot antrena la fel de bine şi iarna ca şi înainte. Unii mai "fanatici" aleg să se antreneze şi iarna pe aer liber, la fel ca vara, doar că metodele de antrenament sau intensitatea diferă. Pentru culturişti se recomandă mai puţine antrenamente, practicanţii de arte marţiale pot face iarna antrenamente mai dificile decât vara, de exemplu flotări în zăpadă sau exersarea unor forme purtând îmbrăcăminte lejeră sau la bustul gol. Ideea e să fi motivat şi să ai o mare poftă de antrenamente serioase.


De asemenea, şi joggingul sau alergarea uşoară este o variantă bună de antrenament. Se poate practica prin parcuri sau pe diverse drumuri, sau dacă vrem ca fuga să fie mai dificilă alegem să alergăm pe drumuri înzăpezite.

După cum spuneam mai sus, totul e să avem ambiţie şi să nu ţinem cont de ce vreme e afară, să fim motivaţi şi să vrem să ne dedicăm cu totul antrenamentului.



No comments:

Post a Comment